اولین آموزش مجتمع دانشجوئی ژورنالیزم دانشگاه بلخ برگزارشد
مجتمع دانشجوئی ژورنالیزم دانشگاه بلخ اولین آموزش را بتاریخ 16ثور سال جاری برگزارگردند.
مجتمع دانشجویان دانشگاه بلخ که یک نهاد دانشجوئی آزاد، مستقل و غیر سیاسی بوده که به همکاری دانشگاه بلخ در عرصه بلند بردن ظرفیت دانشجویان وژورنالیستان در شمال افغانستان فعالیت می کند.
این مجتمع توانست در آغاز فعالیت های شان آموزش برنامه کول ایدیت (ویرایش صدا)را برای 95 تن از محصلین ژورنالیزم اعم دخترها وپسرها دایر نمایند واین تعداد را در پروسه آموزشی خود شامل سازند.
درآغازاولین روز آموزش پوهنیا ر محمد نظری رئیس دانشکده ژورنالیزم ضمن تشکری از اعضای مجتمع واشتراک محصلین در این آموزش گفت:(آموزش کول ایدیت را یکی از آموزش های ضروری برای همه محصلین ژرنالیزم دانسته افزود که یکی از ضروریات ژورنالیستان در عرصه کارهای عمل وتخنیکی می باشد که یادگیری آن را ه را برای ایفای وظیفه در رسانه ها باز میکند.).
این آموزش که به مدت شش روز دوام نمود سرانجام به تاریخ 21 ثور به اتمام رسید .
در اخیر این برنامه آموزشی برای تمام اشتراک کنندگان تصدیق نامه از طرف دانشکده ژورنالیزم ومجتمع دانشجوئی ژورنالیزم بلخ اهداء گردید .که این کار توسط مهمان ویژه محترمه استاد ماریا رهین استاد دانشکده ژورنالیزم ،عباس علیار تسهیل کننده این آموزش،اسماء رزما ،عیسی سخاوتی ونیلاب لنگر موسوی اعضای این مجتمع انجام گردید.
استادماریا رهین ازبرگزاری این آموزش ابراز خرسندی نمود ومحصلین را برای انجام کارهای عملی بیشتر واشتراک در این گونه آموزش ها تشویق نمود .
این برنامه با علاقه مندی زیادی از طرف محصلین به اتمام رسید . یک تن از این محصلین ضمن قدر دانی از مجتمع دانشجوئی افزود:(ما بسیار خوشحال هستیم که با اینکه تازه وارد این رشته شده ایم ولی به مدت این چند روز ویرایش صدا را فرا گرفتیم واز استادان گرامی که در این مدت مارا کمک نموده وهمچنان این آموزش را برای ما دایر نموده است جهان سپاس داریم وامیدوار هستم که این آموزش ها در آینده ها هم ادامه داشته باشد .
این ابتکار که یکی از کارهای جدید از طرف مجتمع دانشجوئی دانشکده ژورنالیزم دانشگاه بلخ می باشد زمینه ساز، برای انجام کار های عملی برای محصلین بوده ؛ همچنان در نظر دارد تا در آینده با دایر نمودن سایر آموزش ها، محصلین زیادی را تحت پوشش قرار داده وآنها را با مسائل تخنیکی وآنلاین ژورنالیزم که یکی از ضروریات امروزهء همه ژورنالیستان می باشد آشنا سازند.
گزارشگر:اسماء رزما
آنلاین ژورنالیزم
لاتین : Online Journalismژورنالیزم : ژورنالیزم هر روایت غیرداستانی یاخطی است که واقعیتهاورخداد هایی را که عمیقاریشه درزمان دارند،گزارش یاتحلیل می کند (خواه مربوط به زمان معاصرباشد خواه تاریخی) [این روایتها] راخبرنگاران،نویسندگان انتخاب ومرتب میکنندتا روایتی را از منظری ویژه بیان نمایند.
چراآنلاین :
حوزه های متعددی است. برجسته ترین این جایگاه ها World Wide Web یا (WWW) به اضافه سرویسهای اطلاعات تجاری آنلاین،ماننده (AOL) است . ایمیل های ساده اینترنتی نیز نقش بزرگی ایفا می کنند. سی دی رام هایی که به یک وب سایت یا یک عرصه آنلاین دیگر پیوند داده شده اند نیز اهمیت دارند به علاوه انترانت هاوسیستم های BBS (مخفف Bulletin Board System) .
انټرنټ چیست؟ INTERNET
انترنت یاساده تربگوییم «نت»،شبکه جهانی دسترسی همگانی متشکل از شبکه های کامپیوتری متصل به یکدیگراست که بابه کارگیری پروتکل های استاندارشده انترنت (IP) و بسیاری دیگر از پروتکل ها بسته های اطلاعات را جابجا می کنند. اینترنت از هزاران شبکه تجاری ،علمی ، محلی و حکومتی ساخته شده است . اینترنت خدمات و اطلاعات گوناگونی مانند نامه های الکترونیکی ، گفت وگوهای آنلاین و صفحات وب به یکدیگر پیوندداده شده و دیگر اسناد World Wide Web را منتقل می کند.
این شبکهٔعظیم جهانی،درابتدا،باانگیزهٔهمکاری،دست رسی چندسویه به منابع و مهارت های محاسباتی،وامکانپذیری کاردرزمینه های بین رشته ای (interdisciplinary) علوم و مهندسی شروع شد (در اواخر سال ۱۹۶۰ (میلادی). تنها از اواسط دهه ۱۹۹۰ است که انترنت به صورت یک شبکهٔ همگانی (public) و جهانی (world wide) درآمدهاست.
درانترنت به طورکلّی میتوان همهٔرایانههارابه دودسته تقسیم کرد.سرویسگیرنده، سرویس دهنده (Client / Server). سرویسدهندگان،خدماتی را(مانندوب و FTP) برای سایررسانه ها فراهم میکنند وسرویسگیرندگان، رسانههایی هستند که برای دستیابی به این خدمات، به سرویسدهندگان وصل میشوند. یک رایانهٔ سرویسدهنده میتواند چند سرویس را فراهم کند. برای مثال روی یک سرویسدهنده، یک نرمافزار وب سرور و میل سرور نصب کنیم.
ویژگی های ژورنالیزم آنلاین :
۱- قابلیت پخش همزمان Real Time
ژورنالیزم آنلاین می تواندبابه روزرسانی اخبار فوری و حوادث در زمانی که رخ می دهند، به صورت همزمان منتشر شود.
۲- قابلیت پخش بازمان تاخیر Shifted Time
ژورنالیزم آنلاین همچنین از قابلیت پخش با زمان تاخیر،نیز استفاده می برد. نشریات آنلاین دقیقامانندنشریات چاپی،فیلم یابرودکستینگ،می توانندمقالات رابرای مشاهده در زمان حال یا آینده ، منتشر و یا بایگانی نمایند.
۳- چند رسانه ای (Multimedia) ، جزیی از آنلاین ژورنالیزم است.
آنلاین ژورنالیزم می تواند مشتمل برعناصر"چندرسانه ای"مانندمتن وگرافیک (در روزنامه ها و کتابها) ، به اضافه صدا ، موسیقی ، فیلم و انیمیشن (در رادیو ، تلویزیون و فیلم) ، سه بعدی (3D)و غیره باشد.
۴- ژورنالیزم آنلاین تعاملی (Interactive) است . این بهترین ویژگی برای ژورنالیزم آنلاین است ."فرااتصال"ها (Hyperlinks) مکانیزمی عمده را برای این تعامل بر روی وب مهیامی کنند.
روزنامه نگاری سنتی (شامل نشریات چاپی ، رادیو و تلویزیون و دیجیتال ژورنالیزم) مخاطبان را به واسطه یک "روایت خطی" هدایت می کنند. اما آنلاین ژورنالیزم ، به مخاطب اجازه مشارکت می دهند ، به گونه ای که او مسیر [دلخواهش] را با کلیک کردن بر روی مجموعه ای از صفحات لینک داده شده ، انتخاب می کند.
بحث فید بک :
[درآنلاین ژورنالیزم] خوانندگان،مشارکت کنندگان می توانندفورابه مطالبی که ژورنالیست آنلاین برای آنهامهیا کرده است ،پاسخ دهند.این پاسخ ها اشکال متعددی به خود می گیرند که عبارتند از :
- ایمیل به گزارشگرکه نشریات چاپی ارسال می شود،شباهت دارد. امابااین تفاوت که نامه ها در آنلاین ژورنالیزم،سریعترازنامه های ارسالی به نشریات چاپی منتشر می شوند.آنلاین ژورنالیزم همچنین از "بحثهای مقوله بندی شده" بهره می برند که به خوانندگان مجال پاسخ گویی سریع به یک مقاله و همچنین "نظرات" دیگر خوانندگان را می دهد.
- خوانندگان می توانند در "آفرینش دسته جمعی" یک "محیط محتوایی" که از مقاله اولیه و گزارش اصلی ژورنالیست آنلاین نشات می گیرد ، مشارکت کنند. بلاگها (مختصر شده وبلاگ) این فرآیند را تسهیل می کنند.
ویژگی های انتشار در آنلاین ژورنالیزم (News Distribution)
۱- ارزان بودن Cheap
۲- در دسترس همگان بودن Ubiqutious
۳ - فوری بودن Instant
آینده آنلاین ژورنالیزم چیست؟
سازمانهای سنتی گردآوری خبر ، ناشران و برودکسترها تلاشهایشان را برای توسعه وب ادامه خواهند داد و این ژورنالیزم (سنتی) با سرمایه ای هنگفت از مزایای پهنای باند انترنتی و تکنولوژی های برتر مانند (Streaming Audio and Video , Push و ...) برای بازآفرینی رویکرد رسانه های سنتی بر روی وب ، بهره خواهد گرفت . همچنین بلاگها به ابزاری محبوب برای مردم عادی تبدیل شده است تا آنها را مجذوب آنلاین ژورنالیسم کند.
در همین حال ، چه در درون سازمانهای بزرگ چه در بیرون آن ، روزنامه نگاران به تجربه و کشف نحوه بهترین استفاده از قابلیتهای بومی وب برای ایجاد محیطهای محتوایی دورگه و جدید ادامه خواهند داد که در آن خوانندگان با واکنشهایشان ، پرسشهایشان ، تجربیاتشان ، با افزودن به سررشته های خبری که ژورنالیست حرفه ای آن را آغاز میکند ، به "آفرینندگان گروهی" در کنار ژورنالیست تبدیل خواهند شد .
قابلیتهای وب عبارتند از :
فرااتصال ها ، تعاملی بودن ، شخصی سازی (نمونه ای از آن را می توان بر روی سایتهایی مشابه یاهو یافت . در فاز سایبر ژورنالیزم این امکانات افزایش می یابند) ، قابلیت تشکیل گروهها و قابلیت ایجاد "بحثهای طبقه ای" .وب به فراهم کردن نشریاتی برای مخاطبان کوچکتر و مختص شده ، ادامه خواهد داد .این روند در نهایت به نشریاتی برای فقط یک نفر خواهد رسید. در گذشته ما Broadcastingداشتیم اما به تدریج به سمت «Narrowcating» حرکت می کنیم که مانند پست سنتی ، فقط یک نفر مخاطب ما خواهد بود.
چه گونه می توان مهارتهای آنلاین ژورنالیزم را فراگرفت ؟
- برای این کار باید اصول ژورنالیزم و همچنین تکنیکهایی را که ژورنالیستهای برای نوشتن انواع مقالات به کار می گیرند مطالعه کنید.
- ژورنالیستهای آنلاین همچنین باید چگونگی بهره گیری از جست و جوهای اینترنتی ، جست و جو در کتابخانه ها و علاوه بر این اصول تحقیق و تکنیکهای گزارش دهی را فرا بگیرند.
- یادگیری مبانی کدنویسی HTML برای تولید صفحات وب ،
- آشنایی با تولید صدا و تصویر دیجیتال و تکنیکهای مرتبط با برنامه نویسی وب برای افزودن عناصر چندرسانه ای به کارهای آنلاین ژورنالیسم.
- بدیهی است که شما به بسط مهارتهای ابتدایی نویسندگی نیاز دارید. بهترین روش برای این کار تمرین نوشتن انواع مقالات و ارایه آنها به دبیران مجرب برای بررسی و اظهار نظر است .
سه نکته :
ا- یکی ازبهترین روشهابرای جستوجودرجستوجوگرگوگل،قراردادن کلمه define: پیش ازعبارت مورد جستوجواست . مثال Define: Hyperlink این دستورتعاریف گوناگون واژه Hyperlink را برای ما جستوجو میکند .
2- استفاده ازسرویس Directory درمرورگر وب که از لینک more در کنار باکس جست و جو قابل دسترسی است ،می تواند کمک شایانی به ما در به دست آوردن زیرشاخه های مفاهیم مورد نظر بنماید. مثلا برای یافتن عبارت Online Journalism با استفاده از این سرویس،لینکهای مرتبط بااین مفهوم رادرزیرشاخه های Social sciense ، Communication و Journalism خواهیم یافت که این زیرشاخه ها تصویری منطقی از جست و جوی مورد نظر در ذهن ما ترسیم می کنند.
3- بسیاری واژه های «انترنت» و «وب» را یکی می پندارند. در صورتی که اینترنت مفهومی قدیمی تر نسبت به وب است و حاصل ارتباط میان تلفنها و سرورها بوده و محیطی ساده و بسیار متفاوت با امروز داشته است . اما «وب» محیطی است که در آن می توان از صدا ، تصویر ، متن و انیمیشین نیز بهره برد
Balkh University Collegian Assembly Statute
By the name of Almighty Allah
General Commandments
This statute is prepared and ordained according to the thirty-fourth article of Afghanistan Constitution.
Name of the Organization: Balkh University Collegian Assembly
Forming Date: 17, 01, 2012
The Logo of BUCA (Balkh University Collegian Assembly)
The pen: is used as a tool of struggling against ignorance and for expansion of cultural issues.
Camera: is a real open window which is the BUCA uses to reflect the facts in the society.
Computer: is the sign of modern technology. BUCA has plan to conduct effective didactic programs for the purpose of making students ready to use computer as a communicative tool. By receiving this educational training about computer students can take their first steps to reconstruct their society and country.
Microphone: is a tool for transmission of voice. The BUCA uses this tool to express and reflect the facts and uses it to make others listen to peoples’ voice.
J: stands for journalism
AASB: stands for Academic Association Students of Balkh Journalism
1. Balkh University Collegian Assembly is an independent and non-political organization which is assisted by Balkh University to enhance the skills of journalism in North.
2. BUCA is a piece of Balkh University and is independent to its internal decisions and sessions.
3. One of the permanent members of this assembly is the founder of the assembly.
4. The positions like Executive Responsible, General and Communication Manager, and Publication Responsible should be elected in an elective manner.
5. In case two-third of the Assembly votes for disemploy of mentioned positions, they will be fired.
6. None of the assembly’s members can use the name and equipments of the assembly privately.
7. Members of the assembly cannot hold educational or any other program unless all members of the assembly are well-informed.
8. None of the assembly’s members can establish a relationship with the government authorities without a previous coordination of all members.
9. The General session of the assembly is held weekly in the office of the assembly.
10. Every member of the assembly is responsible to submit his/her work report to the general sessions, weekly. Note: it’s mentionable that all members must be on time in the sessions.
11. The assembly members should conduct at least 3-5 educational programs for the members of the assembly.
12. The assembly will have a specific bank account. The authority to operate financial issues just belongs to executive responsible. The deputies of the executive responsible will have the authority to operate financial issues in absence of him/her.
13. The BUCA depends not to any tribe, religion, party, or nationality. It is formed of all tribes and citizens of Afghanistan.
14. The tasks in the assembly are always done in a consultant manner and the decisions are made by the views of all the assembly’s members.
15. The assembly has started its work by the assistance of Balkh University and Journalism Faculty.
16. The assembly does have no secret subjects, its financial sources, goals and its organizational structure are all put in public views.
The Assembly’s Work Plan
1. The assembly holds the following educational programs for students:
· Online Journalism
· Photo Journalism
· Web log writing
· Web designing
· Cool edit
· Premier
2. Introducing the assembly’s members to media and civil society institutions.
3. Practicing academic, investigative and social projects as well as conducting research on cultural and social problems.
Goals:
1. Enhancing the level of education and awareness of students.
2. Improving the academic and practical capacity of student.
3. Exchanging ideas between the members of the assembly.
The Structure of Organization
The organizational structure of the assembly is as following:
1. Executive responsible
2. General & Communicative manager
3. Publication manager
Duties and Authorities
1. Practicing all the plans, decisions and organizing the assembly’s tasks is the responsibility of the executive responsible.
2. The executive responsible has the job of monitoring and controlling of the financial issues of the assembly.
3. The general manager has the job of coordinating of the assembly’s members and coordinating them with others as well.
4. Monitoring and managing the educational programs which are held by the assembly is the responsibility of the general manger.
5. Informing the members of the assembly from program and sessions and managing the sessions are the responsibilities of the general manager.
6. Managing all the publishable and informative things as well as presenting reports from sessions is the responsibilities of the general manager and members of the assembly.
7. Managing and selecting publishable programs is the responsibilities of the publication of the assembly.
The Criteria for Taking the Membership and Omitting from Membership
The criteria for taking the membership are as follows:
1. The applicants should be Afghan citizens.
2. At least should be 18 years old.
3. At least should have Bachelors Degree.
4. Should know English and have skills in computer.
5. Should be punctual in principles of the assembly.
6. Should pay respect to Islamic and moral values.
7. Should have the sense of teamwork.
The criteria for omitting from membership are as follows:
1. Being reckless for his/her responsibilities.
2. Being regardless of the principles of the assembly.
3. Misusing from the membership of the assembly.
4. Being absent from sessions more than three days.
Resources
1. The expenditures of the assembly is formed from the membership of the assembly as well as from aids of NGO’s and Institutions.
2. Taking funds for educational and social programs from NGO’s and practicing them.
Founders of the Assembly
Members:
1. Abbas Aliyar
2. Asma Razma
3. Isa Sakhawati
4. Nilab Langar Mosawi
5. Behsima Lali Zada
6. Kubra Akbari
جمهوری اسلامی افغانستان Republic Islamic of Afghanistan
Ministry of high Educationوازارت تحصیلات عالی
Balkh University دانشگاه بلخ
Academic Association Students of Balkh Journalism مجتمع دانشجویی ژورنالیزم
اساسنامه مجتمع دانشجویی ژورنالیزم بلخ
بنام خداوند توانا
احکام عمومی
این اساسنامه به تاسی از ماده سی و چهارم قانون اساسی افغانستان ٱماده و وضع گردیده است.
نام تشکیلات: مجتمع دانشجویی دانشگاه بلخ
تاریخ تشکیل : 17/01/2012
نشانه (لوگو) مجتمع دانشجوئی ژورنالیزم بلخ
قلم: شمشیری برای مبارزه با جهل ونادانی و وسیله برای تلاش و توسعه فرهنگی است .
کمره: پنجره دید واقعی وباز است،که مجتمع در جریان فعالیت های کاری شان با استفاده از این وسیله در انعکاس واقعیت و عینیت های جامعه می پردازد.
کمپیوتر : نشان تکنالوژی مدرن معاصر است ،مجتمع در نظر دارد با داشتن برنامه های آموزشی موثر وآشنا ساختن دانشجویان با این وسیله ارتباطی نوین گامی موثری را در راستای نوسازی و آبادی کشور بردارد.
مایک: وسیله انتفال صدا است ، مجتمع در راستای بیان حقایق و انعکاس صدای مردم به گونه ای واقعی آن تلاش می ورزد.
J: مخفف (Journalism) نهادینه سازی و الگو سازی فرهنگی و رهبری کننده جامعه
(Academic Association Students of Balkh Journalism) مخفف : AASB
است که ترجمه ای آن مجتمع دانشجویی ژورنالیزم بلخ میباشد.
1-مجتمع دانشجویان دانشگاه بلخ یک نهاد دانشجوئی آزاد، مستقل و غیر سیاسی بوده که به همکاری دانشگاه بلخ در عرصه بلند بردن ظرفیت دانشجویان وژورنالیستان در شمال افغانستان فعالیت می کند.
2-مجتمع دانشجویان جزء دانشگاه بلخ بوده و در فعالیت ها و تصامیم داخلی خویش آزاد می باشد.
3- یکی از اعضای مهم و دایمی این مجتمع گروپ موسس این مجتمع می باشد.
4-مقامات چون مسول اجرائی ،مدیریت عمومی وارتباطات ومسول بخش نشراتی این مجتمع باید بشکل انتخابی تعیین گردد.
5-در صورتی که دو سوم اعضای مجتمع، به سلب صلاحیت مسول اجرائی ومدیریت ومسول نشرات آن رای بدهد، مقامات مذکور سلب صلاحیت می شود.
6-هیچ یکی از اعضای مجتمع نمی تواند از نام و امکانات مجتمع به سود شخصی شان استفاده کند.
7- اعضای مجتمع نمی تواند بدون هماهنگی قبلی با سایر اعضای تشکیل دهنده مجتمع، پروگرامها و برنامه های آموزشی را تدویر نمایید.
8-هریک از اعضای مجتمع دانشجوئی نمی تواند با اشخاص بانفوذ دولتی و غیر دولتی، بدون هماهنگی قبلی با مجتمع ارتباط بر قرار نماید.
9-جلسه عمومی مجتمع در هر هفته یک مرتبه در دفتر این مجتمع دایر می گردد.
10-هر عضو مجتمع مکلف اند که گزارشات خویش را در طی این مدت به جلسه عمومی ارائه نماید.
تبصره: قابل ذکر است که هر عضومجتمع در وقت معینه در جلسات حاضر گردد.
11-مسئولین مجتمع باید در هر ماه حد اقل 3آموزش و حد اکثر 5 آموزش را نظر به درخواست اعضای مجتمع دایر نماید.
12- مجتمع دارای حساب بانکی خاص بوده که صلاحیت برداشت پول از بانک به پیش نهاد فرد مسئول مالی به مسئول اجرایی مجتمع است که در غیاب مسئول اجرایی توسط جانشین یا معاون وی نیز قابل تطبیق است.
13- مجتمع به قوم ،مذهب وملیت خاص مربوط نبوده متشکل از همه اقوام و اتباع افغانستان است.
14- امور مجتمع همیشه شورایی بوده و تصامیم بر مبنای اتفاق و یا اکثریت آراء اتخاذ میشود .
15- این مجتمع به همکاری دانشگاه بلخ و دانشکده ژورنالیزم این دانشگاه به فعالیت آغاز نموده است.
16-مجتمع هیچ نوع موضوع محرمانه نداشته منابع مالی ،اهداف وساختار تشکیلاتی ان در پرتو افکار عمومی قرار دارد.
برنامه کاری مجتمع
1-دایر نمودن آموزشها ی ذیل برای محصلین:
-آنلاین ژورنالیزم
-فوتوژورنالیزم
-وبلاک نویسی
-وب دیزاین
-کولیدت
-بریمیر
2-معرفی اعضای مجتمع(محصلین)با رسانه ها ونهادهای جامعه مدنی
3- تطبیق پروژه های علمی – تحقیقی و اجتماعی وتحقیق روی موضوعات ومشکلات فرهنگی اجتماعی .
اهداف
1- بلند بردن سطح آگاهی و آموزشی دانشجویان.
2- تقویه ظرفیت دانشجویان در عرصه علمی و عملی.
3- تبادل افکار و نظریان میان اعضای مجتمع .
.
ساختار تشکیلات
ساختار تشکیلاتی مجتمع عبارت است از:
1-مسئول اجرایی مجتمع
2-مدیریت عمومی وارتبا طات
3-بخش نشرات
وظایف وصلاحیت ها
1- اجرا و عملی نمودن تمامی پلان ها وبرنامه ها، تطبیق تصامیم ،سازماندهی،تنظیم ،کنترول و نظارت از امور مجتمع از وظایف مسئول اجرایی مجتمع است.
2- مسئول اجرایی وظیفه دارد که نظارت و کنترول در امورات مالی مجتمع داشته باشد.
3- برقراری ارتباط لازم بین بخشهای داخلی مجتمع ،ارتباط سالم با سایر نهاد های داخلی و خارجی ومر اجعین از وظایف مدیریت عمومی مجتمع میباشد.
4- نظارت و تنظیم در برنامه های آموزشی که از طرف مجتمع دایر میگردد از وظایف وصلاحیت های مدیریت عمومی است.
5- آگاه ساختن اعضای مجتمع از موضوعات وجلسات وترتیب نشست ها از وظایف مدیریت عمومی است.
6- مدیریت تمام وسایل نشراتی و معلوماتی وگزارش دهی از جریان جلسات وآموزش ها به مسئول اجرایی و اعضای مجتمع از وظایف بخش نشرات میباشد.
7 – تنظیم و انتخاب برنامه های قابل نشر و به روز سازی وبلاگ و فیس بوک این مجتمع نیز به عهده بخش نشرات است.
شرایط شمولیت و حذف حق العضویت
شرایط شمولیت در مجتمع :
1. تابعیت افغانی داشته باشد.
2. حد اقل سن 18 هجده سالگی را تکمیل کرده باشد.
3. دارای حد اقل درجه تحصیل لیسانس باشد.
4. آشنایی به لسان انگلیسی و برنامه های کمپیوتر داشته باشد.
5. پابند به اصول و مقررات مجتمع باشد.
6. به ارزش های اسلامی، ملی و اخلاقی ارج بگذارد.
7. از روحیه جمعی و اجتماعی خوبی برخوردار باشد.
شرایط حذف از عضویت مجتمع :
1. عدم اجرای وظایف محوله خویش به صورت صحیح.
2. مراعات نکردن مقررات و اصول کاری.
3. سوء استفاده از عضویت مجتمع .
4. عدم حضور در جلسات بشتر از سه روز .
منابع
1- مخارج مجتمع از حق الشمول و حق العضویت اعضای مجتمع و کمک نهاد ها و موءسسات تأمین میگردد.
2- گرفتن فن و پروژه های آموزشی و اجتماعی از موسسات و اجرای آن.
تاسیس گران
اعضای مجتمع:
1. غلام عباس علیار
2. اسما ء رزما
3. عیسی سخاوتی
4. نیلاب لنگرموسوی
5. بهسیما لعلی زاده
6. کبری اکبری